Service & Support:

 Meest gestelde vragen

Wat is een provider?

Een provider is een aanbieder van bepaalde service, zoals een gsm abonnement.

Wat is portering?

Portering is het verhuizen van uw telefoonnummer naar een andere provider. U kunt uw nummer altijd meenemen naar een andere provider, het te behouden nummer dient dan nog wel aangesloten te zijn op het moment dat de nummerportering wordt aangevraagd. Als Uw nummer (en abonnement) reeds afgesloten is kan deze niet meer geporteerd worden. Nummerbehoud is gratis mogelijk indien uw huidige contracttermijn is verstreken, de provider mag nog wel maximaal € 9,08 porteringskosten in rekening brengen. Houdt u hierbij ook rekening met de opzegtermijn van uw huidige contract. Na uw opzegtermijn kan uw mobiele nummer worden overgezet naar het nieuwe abonnement door uw nieuwe provider, deze zegt ook uw oude abonnement op. Een nieuw abonnement met nummerbehoud kunt u maximaal 3 maanden voor het einde van uw huidige contractstermijn aanvragen.

Bellen en gebeld worden in het buitenland?

Zo belt u vanuit het buitenland naar Nederland: Typ 0031 of +31 (de internationale code en het landnummer van Nederland)en vervolgens het nummer van de persoon die u wilt bereiken in (zonder de 0) Voorbeeld: 0031612345678 of +31612345678. Het bellen naar andere landen of het land waar u zich bevind, werkt op dezelfde wijze, maar wel met de landencode van het land waar u naar toe belt. De eigenaar van het mobiele nummer betaalt de kosten vanaf de Nederlandse grens to aan de plaats waar hij zicht bevindt.

Uitleg van belminuten/sms/mms?

Bij sommige abonnementen krijgt u belminuten gratis of sms of mms. Dit is ook in combinatie van te doen. Voorbeeld: Belbundel van belminuten en/of sms en/of mms.

Hoe gebruik ik mijn voicemail in het buitenland?

Je bent aangemeld op een buitenlands netwerk. Zodra je gebeld wordt betaal je dus. Ook wanneer je een gesprek ontvangt dat wordt doorgeschakeld naar je voicemail. Het buitenlandse netwerk herkent dat als zijnde een ontvangen gesprek. Vervolgens schakelt het buitenlandse netwerk de lijn door naar de voicemailcentrale in Nederland, dus je betaalt het gesprek vanuit het netwerk naar Nederland. Voicemail ontvangen is dus: ontvangen gesprek in het buitenland + gesprek naar Nederland . Ook als je toestel uit staat is dit het geval wanneer je de afgelopen 24 uur aangemeld bent geweest op een buitenlands netwerk trouwens.
Nogmaals: het beste (voordeligste) is uw voicemail uit te zetten.

Wat kost voicemail in het buitenland?

Spreekt iemand een bericht in op uw voicemail in het buitenland, dan betaalt u de kosten vanaf de Nederlandse grens tot aan het toestel (gebeld worden in het buitenland) en vanaf uw toestel tot de voicemailcomputer (bellen in Nederland). U betaalt dus dubbel, terwijl u niet eens afluistert!


< Terug